Category Archives: Hal Ehwal Murid

Pengurusan Calon-Calon UPSR 2018

Sepanjang 4 hari peperiksaan UPSR berlangsung, Skuad Prihatin dalam kalangan ibu bapa bertungkus lumus menyediakan makanan dan melayan sebaiknya calon-calon UPSR. Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada semua sukarelawan yang telah menyumbang masa dan tenaga untuk bersama-sama menguruskan anak-anak ini.

Latihan Kebakaran Bil. 1 / 2018 SK Desa Pandan

Latihan kebakaran di sekolah merupakan satu program yang wajib dilakukan di semua sekolah untuk menyalurkan informasi tentang cara menyelamatkan diri sekiranya berlaku kebakaran atau kes-kes kecemasan yang lain. Butiran program adalah seperti berikut:   Tarikh             : 

Muat Turun Senarai Nama Murid 2018

Dilampirkan senarai nama murid bagi tahun 2018 untuk memudahkan pengurusan berkaitan murid. Guru-guru kelas dan juga guru-guru subjek digalakkan untuk menyimpan senarai nama murid-murid yang berkaitan. Kemaskini : 1 Mac 2018 ** Tertakluk kepada perubahan semasa.

Penyediaan Jadual Waktu Kelas

Jadual Waktu bagi sesi pembelajaran 2018 telahpun diedarkan kepada guru-guru kelas. Guru-guru kelas akan menyediakan paparan jadual di dalam setiap kelas dan juga jadual poket yang akan diedarkan kepada murid-murid kelas masing-masing. Guru-guru boleh memuat turun salinan lembut jadual berikut

Latihan Pengungsian bersama Jabatan Bomba dan Penyelamat

Alhamdulillah Latihan Pengungsian dgn Jabatan Bomba berjaya dilaksanakan cemerlang oleh Jawatankuasa Keselamatan dengan kerjasaman semua guru yang bertugas dan murid0murid. Latihan pada hari ini dengan catatan masa hanya 4 minit 10 saat sahaja, lebih baik daripada catatan masa latihan sebelumnya.

Sambutan Hari Kanak-Kanak SKDP 2017

Sambutan Hari Kanak-Kanak peringkat sekolah telah dikelolakan oleh unit Hal Ehwal Murid untuk menunjukkan sikap keprihatinan warga sekolah terhadap hak dan perindungan kanak-kanak. Sambutan ini dilaksanakan di seluruh dunia saban tahun. Tarikh            :  27 Oktober