Taklimat mengenai MBMMBI telah diadakan seperti yang dijadualkan. Kesemua guru dari pelosok ahli Pusat Kegiatan Guru Kampung Pandan telah hadir bagi mendengar dan mempelajari tatacara penggunaan bahan MBMMBI.

19 Mei 2015 : Guru Bahasa Melayu
20 Mei 2015 : Guru Bahasa Inggeris

Guru yang hadir adalah terdiri daripada guru yang mengajar mata pelajaran Bahasa Melayu dan juga Bahasa Inggeris sama ada di peringkat sekolah rendah mahupun di sekolah memengah. Cik Nur Idayu binti Mat Jusoff dan Cik Ainul Amirah Azmee telah dipilih untuk menghadirkan diri ke taklimat ini.

Para hadirin telah didedahkan mengenai bahan yang diterima, diproses dan diaplikasikan dalam sesi pengajaran di sekolah masing-masing. Moga-moga segala input yang telah diperoleh semasa taklimat tersebut dapat memberikan tambah nilai yang baik bagi pelaksanaan MBMMBI di sekolah.

Bengkel Pembinaan Laman Frog VLE Bahasa Melayu Sekolah Rendah 2015

Permohonan Kemasukan Murid Prasekolah bagi Sesi Persekolahan 2016